کشف مهم بيوپرينتي: بافت زنده چاپ شده توسط محققان براي پيوند‌هاي کاربردي کشف مهم بيوپرينتي: بافت زنده چاپ شده توسط محققان براي پيوند‌هاي کاربردي


 


 


مترجم: ايرج عليزاده
منبع:راسخون




 


از ميان تمام صنعت‌هايي که تکنولوژي چاپ سه بعدي ناظر بر تحول آنهاست، همه‌ي آنها نتوانسته‌اند تاثير عميقي که رشته پزشکي از فناوري چاپ سه بعدي داشته را تجربه کنند.
دانشمندان و محققان در سرتاسر اين کره هنوز در مرحله ي زودرسي از نوآوري بر روي توسعه و چاپ سه بعدي مواد زيست سازگار براي بهبود وضعيت جسماني بشر هستند. به نظر مي‌رسد فناوري بيوپرينت با يک پيوند بيوفيشال غده‌ي تيروييد به يک طبل گوش پرينت شده سه‌بعدي عملکردي گام بلندي به سمت زيرساخت‌هاي استوار برداشته است.يک تيم تحقيقاتي به تازگي موفق به ابداع آنچه که يکي از بزرگترين ابداعات در زمينه‌ي زيست‌پرينت خواهد بود يعني يک چاپگر سه بعدي که قادر است بافت‌هاي جايگزين کاربردي توليد کند.
هرچند اين ضرورتا اولين باري نيست که که يک بافت زنده چاپ مي‌شود، اما اولين باري است که دانشمندان موفق به توليد مصالح بافت با اندازه و قدرت مناسب و موردنياز يک پيوند شدند. اينکه بيوپرينتر قادر به پرينت ساختارهاي ظريف و کوچک نظير رگ‌هاي خوني و آوندي يک راه‌ حل براي اين تجربه بود ولي امکان فراهم کردن اين بافت چاپ شده را با مواد مغذي و اکسيژن بعد از پيوند خواهد داد. اين سيستم بيوپرينت جديد توسط تيم محققي که نزديک به ده سال طول کشيد تا توسعه پيدا کند، طراحي شد و به نظر مي‌رسد که اين ايده را که بيوپرينت سه بعدي براي مدتي در زمان حال مختل شده بود را به زانو درآورده است.
به گفته دکتر آتلا سلول‌ها نمي‌توانند بدون مومات رگه‌هاي خوني که از 200 ميکرون کوچک‌تر است (0.07 ميکرون). که رقم بسيار ناچيزي است. و اين حداکثر فاصله است. نه فقط براي فرايند چاپ بلکه اين طبيعت آنهاست.
با استفاده از مواد پليمري بافت چفت‌بندي چاپ و سپس در سلول‌هاي زنده توسط ژل آبي غير سمي کار گذاشته مي‌شود. کانال‌هاي ريز ميکروسکوپي نيز طراحي شده اند که بسيار ريزاند و از نظر ساختماني به اندازه‌اي محکم هستند که اجازه عبور موادغذايي و اکسيژن را از طريق اين ساختارهاي سلولي مي‌دهند. تاکنون بافت بيوفيشال فقط روي حيوانات آزمايش شده است، پيوند يک گوش به اندازه گوش انسان به پوست يک موش آزمايشگاهي. هرچند نمي‌توان تصور کرد که اين موش آزمايشگاهي بيچاره چقدر شکل طبيعي خود را از دست داده، تيم تحقيقاتي ثابت کرده است که بعد از دو ماه گوش پيوند زده شده، هنگامي که بافت غضروفي و رگه‌هاي خوني به شکل موفقيت‌اميز در درون پيوند قرار گرفته باشند، هنوز شکل طبيعي خود را حفظ کرده است.
يک تيم تحقيقاتي ديگر همچنين از ريشه سلول‌ها براي بيوپرينت کردن اجزا استخوان فک استفاده مي‌کند، که آنها هم روي موش‌هاي آزمايشگاهي پيوند زده شدند. پنج ماه بعد از پيوند روي موش‌ها ساتمان ريشه اين سلول‌هاي چاپ شده توسط سيستم چاپ سه بعدي، شروع به شکل دادن بافت آوندي استخواني کردند که استعداد بالقوه اين فناوري را براي بازسازي‌ها و پيوندهاي مربوط به چهره در آدمي را تاييد مي‌کند.
با استفاده از توانايي شکل دادن و بيوپرينت بافت ساختاري سالم دکتر آتلا و تيم تحقيقاتش بافت چاپ‌شده‌اي را طراحي کردند که به نظر مي رسد اندازه وقدرت کاملا مناسب و کاربرد لازم براي استفاده در بشر را دارد.
با آنکه اين تحقيق دست کمي از يک کشف بزرگ ندارد دکتر آتلا اعتراف مي‌کند که اين تيم راه درازي در پيش دارد تا اعضا توليد شده توسط بيوپرينت براي استفاده انسان مورد استفاده قرار گيرد. دکتر آتلا افزود ما هم‌اکنون به دنبال امنيت اين موارد هستيم و بايد تست‌هاي زيادي روي آن انجام دهيم.

مشخصات

تبلیغات

محل تبلیغات شما
محل تبلیغات شما محل تبلیغات شما

آخرین وبلاگ ها

برترین جستجو ها

آخرین جستجو ها

تاجرچت راه سلامتی Susan کسب و کار اینترنتی اموزش رياضي کنکور تجربي ایل شاهسون پایگاه فروش و خدمات طراحی و اجرای استخر ایزی‌درس